Оптимізація навчального закладу

Розвиток шкіл та освітньої системи в Україні та в нашій громаді, зокрема, однозначно потребує якісно нових змін. Адже хороша освіта – це не лише школа поруч, але й кваліфіковані педагоги, сучасні кабінети із новітньою матеріально-технічною базою, сучасні харчоблоки, вбиральні тощо.

То що ж таке оптимізація закладів освіти, кому вона потрібна і до чого це призведе?

Саме ці та інші питання обговорили під час громадського слухання 16.06.2023 року «Про перепрофілювання Руднянського ліцею Великодимерської селищної ради Броварського району Київської області».

На громадському слуханні була присутня комісія на чолі з заступником голови селищної ради Куценком О.М. Також від педагогічного колективу,батьків та органів місцевого самоврядування було 27 чоловік, про що було записано в протоколі.

В нашої громади є два варіанти дій. Перший - залишити існуючу мережу незмінною, спробувавши економити абсолютно на всьому, не гарантуючи при цьому сучасний рівень освітніх послуг в усіх закладах, залишаючи його дуже нерівномірним, позбавляючи частину наших дітей перспектив. Інший – спробувати вийти з зони комфорту і залучивши громадськість і всіх причетних і зацікавлених, знайти найбільш оптимальний спосіб дій. Але рішення має ґрунтуватися не на емоція, не на особистих інтересах, симпатіях чи антипатіях, а виключно на інтересах дітей і їх майбутньому. Тому і було прийнято непросте рішення на користь другого варіанту - перепрофілювати наш ліцей у гімназію.

Віримо , що у майбутньому буде створено потужне освітнє середовище закладу, І пониження ступеня закладу буде стовідсотково виправдано.

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування